Meniu C.R.J.A

Servicii juridiceRadio Folk Art

Asculta Radio Folk Art

Crestinism Ortodox

Banner
Acasă Actualitatea Juridica Curtea de Justitie a Uniunii Europene a declarat ilegala Taxa Auto din 2012. Aflati modalitatea de recuperare a banilor!
Curtea de Justitie a Uniunii Europene a declarat ilegala Taxa Auto din 2012. Aflati modalitatea de recuperare a banilor! Imprimare

Taxa auto instituita de Guvernul Romaniei in anul 2012 a fost declarata ca fiind ilegala, prin intermediul unei ordonante date la inceputul lunii februare, de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

CJUE a declarat ca taxa de poluare contravine reglementarilor europene, romanii neputand sa achite o taxa pentru masinile achizitionate din UE, statul nostru fiind deja membru.

In consecinta, cei care au achitat taxa auto instituita in anul 2012 isi pot recupera banii in instanta, in conditiile in care vor depune mai multe documente care sa dovedeasca plata taxei catre FISC (Administratia Finantelor Publice).

"Articolul 110 TFUE trebuie interpretat in sensul ca se opune unui regim de impozitare precum cel instituit, apoi circumscris de reglementarea nationala in discutie in litigiile principale, prin care un stat membru aplica autovehiculelor o taxa de poluare care este astfel stabilita incat descurajeaza punerea in circulatie, in acest stat membru, a unor vehicule de ocazie cumparate din alte state membre, fara insa a descuraja cumpararea unor vehicule de ocazie avand aceeasi vechime si aceeasi uzura de pe piata nationala", arata ordonanta Curtii de Justitie a UE.

Astfel pentru, restituirea taxei de poluare se poate face numai pe calea instantei de judecata, prin promovarea unei cereri de chemare in judecata formulata in contraductoriu cu administratia finantelor publice (ANAF) si administratia fondului pentru mediu (AFM).

Documente obligatorii pentru a recupera sumele achitate din taxa auto, sunt: cartea de identitate a masinii in copie, prezentand si originalul in instanta, in vederea stabilirii conformitatii, contractul de vanzare-cumparare a autovehiculului, decizia de impunere a platii taxei de poluare eliberata de Administratia Financiara competenta si dovada platii taxei de poluare (chitanta de plata).

Daca va regasiti in aceasta situatie si sunteti in posesia documentelor enumerate mai sus nu ezitati sa ne contactati si vom recupera pentru dumneavoastra pe caile legale aceasta taxa.

 

Limba

Spot C.R.J.A

Parteneri

]

Lege Start

]
Sondaj

Cum vi se pare noul site?
 


Avocat Anghel

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0788 434 000
Fax:+4 0318 177 390


office@anghelavocat.ro

avocat@anghelavocat.ro

www.anghelavocat.ro


Fundatia Folk Art

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0744 864 885
Fax:+4 0318 171 793


office@fundatiafolkart.ro

www.fundatiafolkart.roStiinte Juridice

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0744 864 885
Fax:+4 0318 177 390


office@stiintejuridice.ro

avocat@stiintejuridice.ro

www.stiintejuridice.ro


CBCIRSM

Adresa: Intrarea Aniversarii nr. 39A
Etaj 2,biroul 27A, sector 3, Bucuresti

Tel: +4 0744 864 885
Fax:+4 0318 177 390


office@romania-sanmarino.ro

www.romania-sanmarino.roCopyright © 2011 Centrul de Resurse Juridice Aplicate in Drept Intern, Comunitar si International.
Creat de Web Design Arad.

Certificat Web

Site optimizat pentru: